Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


totstandkoming

Totstandkoming

Meer dan twee meter aan ordners met oude foto’s en documenten met kostbare familiegeschiedenis. Als ik er even over nadenk geven al deze honderden, nee meer dan duizend foto’s, brieven, diploma’s, cijferlijsten en andere documenten een uniek kijkje in het verleden van mijn ondernemende Katholieke voorouders. Na weken lang inscannen, zit een groot deel van het digitaliseren erop. Het meeste materiaal heeft geen toelichting of jaartal vermeld, maar door het in elkaar schuiven van de “puzzelstukjes” krijgen foto’s duiding. Langzaam komt de trein op gang, gaande de reis komen er steeds meer unieke verhalen, versierd met prachtige foto's voorbij.

Gelukkig, mijn opa Theodorus "Dirk" Kraan 1926-2021 heeft in het laatste jaar van zijn leven mij flink op weg geholpen. Vol passie kon hij vertellen over het opgroeien aan de Westerdijk in Leimuiden met zijn broers en zussen, de palingrokerij en zijn tijd in Nederlands-Indië bij het 2e Genie Park CIE. Deze periode was voor mij erg waardevol en ben hier dankbaar voor. Mijn moeder, Anna Maria Clara Patricia "Anne-Marie" Knelange 1954-2013 heeft uniek materiaal achtergelaten van de families Knelange en Rozenbroek. Carl Knelange 1861-1947, de Duitse stamvader van de Nederlandse tak heeft een indrukwekkend voorkomen en heeft in zijn gezin veel meegemaakt. Je kan dit allemaal terug vinden in deze genealogische portal.

Een speciaal dankwoord is postuum gericht aan Wim Rosema 1945-2018. Hij heeft in een periode van enkele jaren familieleden van het molenaarsgeslacht Kraan / Van der Pouw Kraan geïnterviewd en opgetekend. Dankzij hem zijn veel verhalen bewaard gebleven en zijn deze te vinden op zoalstoen.nl. Zonder hem zou het genealogisch overzicht van de familie Kraan er heel anders uitgezien hebben.

Een aantal familieleden heeft oude foto's ter beschikking gesteld voor het digitaliseren. Ik ben hier erkentelijk voor en hoop dat er nog meer mensen bereid zijn om foto's in te brengen.

Deze genealogische website zal regelmatig worden geüpdatet met nieuwe gegevens en zoals dat geldt voor de meeste stambomen, een einde komt waarschijnlijk nooit in zicht. Voor geïnteresseerden de tip om later een keer terug te komen voor nieuwe “content”.

Dirk-Jan KraanVragen, toevoegingen en reacties

Wellicht ben je per toeval hier terecht gekomen na een zoekopdracht. Het kan ook zijn dat je zelf afstamt of in bezit bent van oude foto’s van deze families. Ik stel het op prijs als je dat wilt delen d.m.v. een scan en sta vanzelfsprekend hiervoor ook open. Het zou zonde zijn om oud beeldmateriaal verloren te laten gaan voor jongere generaties en nakomelingen.

Neem contact op


Het gezin van Dirk-Jan Kraan (1977) heeft zich voor de gelegenheid verkleed in de stijl van “toen”. Met een knipoog naar onze voorouders: Dirk-Jan, Thea, Tom en Isa.


totstandkoming.txt · Laatst gewijzigd: 2023/05/26 05:25 door dirkjankraan

Paginahulpmiddelen